Hogeschool KPZ
Interim directeur Hogeschool KPZ
Leo Breukel heeft in de periode maart – juni 2023 bij Hogeschool KPZ een belangrijke bijdrage geleverd in zijn rol als interim directeur Opleidingen, waarin hij onder meer verantwoordelijk was voor de uitbouw en positionering van het aanbod post-hbo-opleidingen via KPZnext.

Sinds juli 2023 vervult Leo als interimmer de functie directeur Kennis- en Innovatiecentrum en ook dat doet hij met passie en grote inzet. Ik heb Leo leren kennen als betrokken en resultaatgerichte onderwijsman, die zich de materie snel eigen maakt en helder is in zijn aanpak. Bovendien is Leo een zeer plezierig mens om mee samen te werken.

Ingrid Lammerse
Voorzitter College van Bestuur


 

Essentius
Interim directeur bestuurder Essentius
Dhr. Leo Breukel verzorgde in de periode 1 januari 2022 tot 1 november 2022 de vervanging van
onze directeur bestuurder tijdens langdurige ziekte.

Wij leerden Leo kennen als een zeer kundige,
prettige, ervaren en doortastende bestuurder die niet alleen zorgt voor de continuïteit, maar die ook
enkele ontwikkelingen in gang zette en tot een goed einde bracht. In deze periode is onder zijn
leiding en betrokkenheid een fusie tussen twee basisscholen geïnitieerd en volledig doorgevoerd en
zijn bijvoorbeeld stappen gezet in verdere digitalisering. Op kalme wijze en met vertrouwen nodigde
Leo de schooldirecteuren uit tot verdere ontwikkeling. Ook onderhield Leo de relaties met onze
belanghouders op goede wijze.
Leo is iemand die kansen aanreikt vanuit nieuwe invalshoeken. Het was een genoegen om met Leo
samen te werken. Ik beveel hem van harte aan.
Etten, oktober 2022
S. Hakstege
voorzitter RvT EssentiusStichting Aves
voorzitter van het CvB van Aves

Leo heeft lef, heeft passie, en realiseert groei. Leo is – als voorzitter van het CvB van Aves – van ongelofelijk belang geweest in het creëren van het onderwijs zoals het nu is in de regio van de Noordoostpolder, Kampen en Steenwijkerland.

Natuurlijk ook op schouders van anderen en samenbouwend met anderen, maar je moet maar kunnen staan op die schouders en je moet maar samen kunnen bouwen. Als voorzitter van raad van toezicht zag ik iemand met veel karakter die ingewikkelde zaken weer tot een eenvoudige essentie terug kon brengen. Besturen met de ontwikkeling en het plezier van kinderen en medewerkers in het vizier.

17 januari 2020
Niels Strolenberg
Voorzitter RvT Aves


 

Tineke Jansen
www.tinekejansen-eco.nl

Meteen bij mijn start als bestuurder in 2010 heb ik er voor gekozen om me te laten coachen door Leo. En dat heeft me veel gebracht.

Leo heeft me gecoacht op mijn persoonlijk leiderschap èn op het leidinggeven aan een organisatie op bestuurlijk niveau (o.a. strategisch en tactisch denken en handelen, balans, complexiteit, authentiek durven zijn en kwetsbaar zonder aan kracht te verliezen, de organisatie effectief dienen en trouw blijven aan mezelf).

Leo neemt naast zijn executieve coachvaardigheden zijn jarenlange ervaring als directeur en bestuurder mee. Leo weet waar hij het over heeft. Bovenal is Leo een prettige gespreks- en sparringpartner.

Tineke Jansen
www.tinekejansen-eco.nl